Renoveringar som inte kostar skjortan

Att renovera betyder ofta en hel del pengar kommer behöva läggas ut. Och även om renoveringar kommer i alla möjliga prisklasser, stiger de ofta snabbt i pris som vi vill fixa mer och mer. Men alla renoveringar behöver inte vara dyr för att ge riktigt fina resultat. På flera håll i hemmet kan du göra det vackert för relativt liten slant.

Nya ytor med dekorplast

Har du en gammal bänkskiva, slitna hyllplan eller andra släta ytor du gärna skulle vilja byta ut bör du först titta på möjligheten att skaffa lite dekorplast och klä in dem. Detta är en otroligt billig men snabb, enkel och billig lösning på dessa och liknande situationer. Och med den mängd färger och mönster du kan hitta har du nästan oändliga möjligheter att förnya många ytor i hemmet.

Lacka om gamla trämöbler

Trämöbler är väldigt vanliga i många hem och du har säkert en och annan själv i något rum. Och medan de ofta har riktigt bra hållbarhet går det ju inte att undvika små märken och andra skavanker genom åren. Vill du förnya dessa möbler istället för att köpa nya kan du komma lång bara genom att lacka om dem.

Måla köksluckorna

Att renovera köket är något som ofta kostar väldigt mycket. Men du bara är ute efter en ny känsla i köket kan du överväga att endast måla om köksluckorna. De tar upp så pass mycket av ytorna i köket att du garanterat kommer att förnya utrymmet mer än du först tror. Det kräver självfallet en del arbete men du behöver inte spendera mer än färgen och eventuellt några penslar och en roller.