Bygg extra förråd på tomten

Börjar de utrymmen ni har i huset att bli fulla? Då kanske det är läge att bygga ett extra förråd på tomten där ni kan lagra saker som inte behöver finnas inomhus. I samband med detta så kanske det kan rensas lite och få bort saker som inte alls behöver vara kvar.

För att bygga ett förråd mellan 15 och 24 kvadrat så behövs inget bygglov. Så länge den står 4,5 meter från tomtgräns så är det bara att bygga. Om du vill bygga närmare tomtgräns så kolla med granne först om detta är okej. Däremot så kan en bygganmälan till kommunen vara tvunget att göra. Kolla alltid upp med din kommun vad som gäller. Den får inte hellre vara hopbyggd med någon annan byggnad på din tomt. Den ska alltså vara fristående. Det finns färdiga byggsatser att beställa på nätet som gör det enkelt för dig. På ett par dagar så får du ditt förråd hem och kan påbörja byggnationerna.

Är du något så när händig så ska det inte vara några större problem att följa instruktionerna och bygga ett eget förråd. Se till att börja med en bra grund. Du kan bygga ditt förråd på plintgrund utan större problem. Var noga när du mäter och börjar med ditt förråd. Mät hellre en extra gång för att vara säker på att är enligt de mått som det ska vara. Ett mindre förråd bör inte ta så lång tid att få upp. Om du väljer att bygga ett större förråd i typ attefallsstorlek så kan det ta lite längre tid. Var noga med planeringen oavsett vilket förråd du än väljer.

När förrådet väl står på plats finns det ju dock fortfarande möjligheter för lite mer arbete om du verkligen vill få ut så mycket av utrymmet som möjligt. Vad du vill förvara i det kommer så klart vara en viktig fråga i detta och det bör ju anpassas så mycket som möjligt efter dessa ting. Till att börja med kommer ett enkelt hyllsystem nästan alltid att komma till god användning i ett förråd. Har du byggd det ganska högt och vill maximera utrymmet kan du sätta upp hyllor från taket och ned en bit. Men se då även till att ha en liten trappstege så du enkelt når även de högsta hyllorna. Sätt gärna upp några krokar eller liknande också så kan du hänga upp både små och stora verktyg som du använder ofta och helst har snabb och enkel tillgång till.