Planera flytten rätt från början till slut

Att flytta kan vara väldigt spännande. Men det är också ofta stressigt i vissa skeden. För att minimera stressen så gott det går är det rekommenderat att du sätter dig ned och planerar hela flytten från början till slut.

Flyttfirma eller flytta själv?

Att anlita en flyttfirma kan ofta vara väldigt praktiskt. Men det kostar också pengar. Beroende på hur din situation ser ut kanske du tjänar mycket på att göra antingen det ena eller det andra valet. Men ta tiden att lista alla för- och nackdelar med båda tillvägagångssätten och fatta beslut därefter.

Packa ned allt

Om du ska flytta själv kommer nu det riktigt stora projektet att packa ned allt. Det finns mängder med bra tips där ute för hur man gör detta så systematiskt och kontrollerat som möjligt. Ta gärna ett rum i taget och se till att markera varje kartong vilket rum den ska till i den nya bostaden så blir även uppackningen enklare.

Städa själv eller anlita flyttstädning?

När allt är nedpackat och huset eller lägenheten börjat tömmas är det dags att städa hemmet en sista gång. Och då någon annan snart kommer ta över bostaden vill man ju vara så noga som möjligt. Om du dock känner att du har tillräckligt att göra som det är eller bara inte orkar sköta städningen har du alltid alternativet att anlita ett företag som NOX att göra jobbet åt dig.

Släpvagn eller flyttbil?

Nu måste du titta på hur mycket det blir som ska flyttas och huruvida det räcker med en släpvagn eller om en hel flyttbil krävs. Om du flyttar till en annan bostad inom samma ort kan du säkert kosta på dig mer än en tur och klarar dig nog med det billigare alternativet av en släpvagn.