Renovering innan försäljning

Att sälja ett hus eller lägenhet är alltid ett stort steg och det kan vara svårt att veta vad man kan förvänta sig för pris innan man väl fått det värderat av någon kunnig. Men när det kommer till just priset har många säkert hört talas om att det kan vara värt att renovera huset innan man försöker sälja det. Och medan detta mycket väl kan stämma beror det helt och hållet på vilka typer av renoveringar man talar om.

Vid visningar är det väldigt vanligt att spekulanter tittar extra noga på just kök och badrum. Anledningen bakom detta är ofta att det är stora investeringar och mycket arbete att fixa till och det påverkar hur mycket de är villiga att buda för huset eller lägenheten. Totalrenoveringar av dessa rum är sällan något man får tillbaka vid försäljningen. Detta beror på att det är så mycket pengar man talar om och värdet på en bostad har alltid ett tak. Vad man dock kan göra är att exempelvis fräscha upp missfärgade kakelfogar och eventuellt byta ut gamla silikonfogar.

Att köpa nytt kakel till hela rummet är dock ofta något man kommer gå back på. Ett annat rum som blir viktigt är hallen. Detta är trots allt oftast det första och sista rummet spekulanterna ser när de kommer på visningen. Se därför till att det finns bra belysning, praktisk förvaring och framförallt att det känns fräscht.

Ett nytt lager ljus färg kan också vara en billig och enkel fix som snabbt förbättrar intrycket. Vardagsrummet är också ett rum där belysningen är extra viktig. Se till att det finns flera olika ljuskällor i rummet och inte bara en taklampa som lyser upp allt. Satsa gärna på ett litet varmare sken för att visa upp hur mysigt det kan göras. Vardagsrummet är ett till rum där det kan vara värt att måla om väggarna inför visningen. Vit är ofta ett bra val då det är lättare för spekulanter att föreställa sig hur de kan göra om rummet till sitt eget.