Att flytta till Spanien

Det är många svenskar som årligen flyger till Spanien för att få uppleva sol och bad. Mycket för att få slippa detta grårusk som våra vintrar kan medföra. Har man väl börjat att besöka den spanska solkusten, Mallorca eller Kanarieöarna regelbundet så kanske tanken att flytta till Spanien växer sig allt starkare.

Ett behagligt klimat

Om man permanent väljer att flytta till Spanien så kommer man inte alls bli besviken. Speciellt om man regelbundet besökt området dit man väljer att flytta till. Man flyttar till ett mycket behagligare klimat med nästintill sol året om. Det är mycket sällan som temperaturen hamnar under 10 grader plus och beroende var du bestämmer att sätta ner bopålarna så kan du få än bättre klimat. Väljer du södra Gran Canaria så kan du få upp till 25, ja 30 grader året om.

En helt annan livsstil

Det råder en helt annan livsstil än vad man är van vid hemma i Sverige. Det är mycket mer mañana vilket innebär att man tar det mycket lugnare och inte stressar upp sig i onödan. Det går inte alltid så snabbt i Spanien och man får lära sig det tempo som råder i landet. Priserna är också helt annorlunda i landet. Det är betydligt billigare än vad man är van vid. Både restaurangpriser och pris i matvarubutiker kan vara upp till hälften så kostsamt jämfört med Sverige.

Försök att lära er språket

Spanskan är ett härligt språk att lyssna på och ju mer man lär sig av språket ju enklare blir det att leva i landet. Visst så kan det ta ett tag att lära sig men du kommer att både förstå och kunna uttrycka dig mycket bättre om du lär dig spanska. Försök att kommunicera med ortsbefolkningen så mycket som ni kan. Då kan det bli lättare att lära sig språket.