Att köpa ett renoveringsobjekt

Att köpa hus är alltid ett stort beslut. Men när det också är ett riktigt renoveringsobjekt är det extra viktigt att stanna till och tänka på allt jobb och alla extra utgifter som medföljer.

Till att börja med är det väldigt vanligt att tro att man hinner med mer på en vecka, månad eller till och med ett år, än vad man egentligen kommer att göra. Ni kommer inte att kunna jobba x antal timmar varje dag tills allt är färdigt. Realistiskt räknat kommer det nog ta betydligt längre tid än ni först tror.

Ingreppen på huset kan dessutom vara väldigt omfattande i vissa fall. Om exempelvis huset behöver ett stambyte kommer mycket behöva rivas upp och ned för att ens komma åt allt som måste bytas. Beroende på situationen och antalet stora ingrepp som krävs kanske det till och med vore bättre att riva huset och bygga nytt.

Kostnaderna kan också snabbt rusa iväg om ni inte planerar korrekt för hur mycket hjälp ni kommer behöva från hantverkare av olika sorter. Även om ni är händiga kommer saker som el och vatten alltid vara något som ska skötas av fackmän. Kostnad för saker som byggnadsställningar och liknande saker kan också vara lätt att glömma men kan bli ganska stora innan allt står färdigt.

Allt som allt är ett renoveringsobjekt mycket arbete och många utgifter. Men så länge ni går in med rätt attityd och realistiska förväntningar kan ni fortfarande få något som är värt investeringen. Möjligheten att skapa ett personligt hem är trots allt en drivande kraft för många och inget som bör nekas.