Att köpa sig en bostadsrätt

Det kan vara mycket att tänka på när man bestämt sig för att köpa sig en bostadsrätt. Det kan för många vara den allra största affären man har gjort i livet. Framförallt så vill man bo i ett område som man trivs. Läget är för många en viktig detalj när man titta på bostäder. Man vill att det ska vara nära till arbete, skola och affärer.

Om ni hittar ert drömboende någonstans så gäller dt även att kolla upp den bostadsrättförening som ni kommer att bli medlemmar i. Vad har gjorts i fastigheterna tidigare och vad planeras att utföras. Ska det göras ett stambyte framöver eller har det nyligen gjorts. Det är mycket som funderas och tittas på innan ni kan slå till och köpa er drömlägenhet. Förvisso så kan det vara bråttom då det ska starta med anbud inom kort. Men försök ändå att hålla huvudet kallt och kontrollera så mycket som du hinner.

Om det visar sig vara en stabil förening och en styrelse som kan ge er relevant information om hur läget ser ut för de fastigheter som föreningen äger så kan detta en en bar indikation på att detta kan vara en bra bostadsrättsförening att vara med i. Försök att få se lägenheten fler gånger innan ni ger er i kast med att ge ett bud på bostaden. Ni kanske har bekanta eller i alla fall bekantas bekanta som bor i föreningen som ni kan kolla och undersöka hur föreningen är att vara med i.