Att flytta utomlands

Det kanske är er dröm att flytta utomlands. För en del så blir drömmen verklighet och planeringen startar för att börja kanske ett helt nytt liv i annat land. Någon kanske redan har en fot i det land som man väljer att flytta till. Det kan vara att man under flera år varit på semester och förälskat sig i det området och bestämmer sig att flytta dit mer permanent.

Var noga och planera väl

Det är mycket som ska stämma för en permanent flytt utomlands. Det är inte som att flytta inom det egna landet. Framförallt så är det att bestämma sig vad man ska ha med och vad som kan säljas här hemma innan man bokar transport med flyttfirman. Se till att packa allt väl och boka i god tid det företag som ska transportera ert bohag till ert nya boende i utlandet.

Saker att tänka på

Det behöver göras en anmälan till den Svenska Försäkringskassan när du flyttar utomlands. Det kan se lite annorlunda ut om du har en Svensk pension, om du ska studera eller om du ska arbeta i annat land. Även Skatteverket vill ha en anmälan om du planerar att bo och arbeta i ett land mer än ett år. Ta reda på så mycket som möjligt, om du inte redan har den kollen, innan hur det fungerar i det land som ni ska flytta.