Trädgårdsplaner och trädgårdsdrömmar

Visst kan det vara så att trädgården känns som en omålad tavla när våren kommer igen. Bara tankarna och drömmarna om våren får en att vilja börja gräva i rabatterna och börja skapa något nytt. Vintern i Sverige är lång och grå och många börjar redan i januari drömma och skissa upp sin nya drömträdgård.

Syftet med trädgården

Det första du bör fråga dig när du planerar din trädgård är vad du ska ha den till. Det kan vara en plats för odling, en avkopplande lounge eller en lekyta för barnen. Trädgården är också en plats där flera drömmar kan slå in. Oavsett vad trädgården är för dig kan det vara bra att redan tidigt på våren börja planera och göra inköpslistor samt hämta inspiration.

Bli inspirerad

Till exempel finns det på CDON många innovativa saker som passar en utemiljö; buskar, växter, utemöbler, uteleksaker, trädgårdsredskap och mycket mer. Bara av att gå in på sidan och börja scrolla blir man sugen på att börja skissa på sin trädgård. Det finns också olika trädgårdsgrupper i sociala medier där man kan gå med och inspireras och få tips tillsammans med andra. Många är påhittiga och skapar kreativa miljöer med hjälp av enkla medel. Visst blir man sugen på att gå ut och börja skapa i trädgården!