Flytta ut i trädgården

Sommaren är på gång och kanske redan smått börjat i vissa delar av landet. Längst i norr så kanske det inte gått lika långt som längst i söder och visst längtar vi att flytta ut i trädgården med allt vad det innebär.

Vi har på många platser i vårt avlånga land en lång vinter och våra översnöade trädgård ligger där och väntar på att få växa och planteras nya härliga växter. Det kan finnas en anledning att se över det förråd som byggts på tomten om det saknas något redskap för våren och sommarens plantering. Kanske ni har behov av någon ny sekatör eller annat trädgårdsredskap när ni väl ska börja påta i jorden.

Ni kanske har odlat en del som fått växa på sig i era söderfönster som ska få ut i er vackra trädgård bara det blivit lite varmare. Det kan som sagt vara köldgrader i vissa delar av landet på nätterna så det gäller att hålla koll på väderleken så man inte förstör några växter som man jobbat med. Se till att täcka över det som ni redan nu har satt om det visar sig komma lite nattkyla så de håller värmen och klarar sig.